четвъртък, 20 февруари 2014 г.

Тиквени кантучини- Zucca kantuchini


Рецептата е на предаването Бон апети  по БТВ.
Такива сладки кантучини, се правят лесно, не са много скъпи, и са много вкусни. Тези в магазина определено могат само да си мечтаят за домашният вкус, а цената на десетина сладки е около 4 лв. Можете да импровизирате с ядките и ароматите по ваш вкус, аз ще направя и с бадеми мисля че ще се получат добре.



Необходимите продукти: 2 яйца, 500, гр тиква, 250 гр захар, 550 гр брашно, 1 ванилия, 100 гр масло, 60 гр тиквени сурови семки, 1/2 ч л  канела, 1/2 ч л джинджифил, 1 щ сол, 1  1/2 ч л бакпулвер.


Обелете тиквата и я нарежете на малки парченца, поръсете с 50 гр от захарта и печете до готовност. Пасирайте и добавете яйцата и разтопеното масло. В друга купа смесете сухите съставки, след това смесете двете смеси. Омесете меко крехко тесто. Разделете на две и оформете дълги фитили. Сложете фитилите в тава с хартия на дъното и печете на 150 градуса с вентилатор за 40 минути. Извадете и оставете за 5 минути да изстинат. Нарежете на филийки по 1-2 см дебелина и запечете отново за 1 час, по 30 минути от всяка страна. След като изстинат съхранявайте в сух съд. Можете да поднесете с чаша топло мляко, капучино, чай или кафе. 



Да Ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар