сряда, 12 февруари 2014 г.

Шоколадови бонбони - Йоли



Много повлияна от тези шоколадови бонбони на Йоли, запрятам ръкави и почвам да правя мой вариант. Шоколада е продукт, който не мога да изпусна на нито един празник, а сега имам много поводи да се поглезя. 


Стига празни приказки, време е да се омажем с шоколад. 
Необходимите продукти: 100 гр бял шоколад, 100 гр черен шоколад, 60 мл течна сметана, 1 с л кондензирано мляко, 150 грама микс ядки (от печени фъстъци, бадеми лешници, орехи, и тн. без сол), шепа стафиди по желание и захаросана портокалова кора, какао или кокос за поръсване.
Можете да импровизирате с шоколадите и ядките, можете да сложите крокант в бонбоните направете си ваша комбинация, която ви е любима.  
Необходими материали силиконови формички за бонбони и хартиени чашки за поднасяне.
Ако си нямате силиконови форми не се отчайвайте ще ви споделя какво правих аз преди време. *Четете по-надолу.



За шоколадовите кошнички разтопете белия шоколад а водна баня и намажете с малка лъжичка формичките. Оставете да се охладят първо на стайна температура после в хладилник. 
За пълнежа стоплете сметаната, добавете кондензираното мляко и черният шоколад на парченца. Бъркайте докато стане хомогенна смес, добавете ядки по желание в нея и отново разбъркайте добре. Напълнете бонбоните без да ги вадите от силиконовите форми. поръсете отгоре с кокосови стърготини или какао по желание. Оставете ги отново в хладилника да стегнат няколко часа. Извадете ги внимателно от силикона и подредете в хартиени чашки.  


*Правите първо пълнежа, оставяте го да се охлади в хладилник. Оформяте топчета от него и отново в хладилника набоцкани на клечка. След 1 час цоп в разтопения шоколад за 1 секунда и в кокоса. Подреждане в хартиените чашки, отново в хладилника и готово имате си домашни бонбони.


Да ви е сладко и шоколадово!


Няма коментари:

Публикуване на коментар