четвъртък, 10 октомври 2013 г.

Ориз по китайски




Любимият на цялото семейство ориз, кръстихме си го китайски. Не е китайски а български но се приготвя много бързо и е супер вкусен. Ако имате малко пилешко бяло месо  ще стане супер.
Правила съм и постен вариант без месо, само мъжете му се мръщят но пак си го хапват.

Необходимите продукти: 1 купичка ориз, 2 пилешки филета, къри, куркума , соев сос, 3 моркова, 1/2 ч ч зелен грах, 1/4 зеле, олио, балсамова редукция.
Не слагайте сол, всичко си идва на мястото със соевият сос.
*Тук важно е да имате соев сос, къри и куркума.
И така вместо в тава се приготвя в дълбок тиган с капак. Нарежете пилешкото месоо на тънки лентички. Важно е да мариновате месото в соев сос, къри, куркума и зехтин преди да започнете да го готвите. 
*Сложете месото в загрят тиган с олио и оставете да се запържи леко без да бъркате. Обърнете парченцата и запържете и от другата страна. сега вече може да се бърка. Добавете нарязаните на ситно моркови и задушете.  Добавете малко вода и оставете да поври докато се изпари. Сега е момента да се сложи и ориза трябва да се запържи и да стане лъскав слагате подправките и разбърквате добре. Добавяте вода и оставяте на тих огън (на 4 от 10 степени го правя аз) да се свари ориза.
* Когато е готов се сервира върху нарязано на фин жулиен зеле. Зелето може да се сложи за секунта в тиган с малко олио да се опари. Аз предпочитам да е сурово. Подправете с балсамова редукция и соев сос. и се насладете на уникален резултат.

Не забравяйте и десерта при нас днес е на ред индивидуална порция бисквитена торта с шоколад. Да Ви е сладко! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар