Необходимите продукти: 4 яйца, 2 1/2 ч ч брашно 1 бакпулвер, 100 мл олио, 1 ч ч сладко от тиква, 4 с л фъстъчено масло, 1 ч л лимонова кора, 1 ч ч плодове от прасковен компот, 2 с л захар.
Сложете в дълбок съд сладкото плодовете, олиото, фъстъченото масло, жълтъците и лимоновата кора и пасирайте всичко на гладка смес.
В друг съд пресейте брашното с бакпулвера, добавете към пасираната смес на части и разбъркайте добре докато се получи гладка смес.
Идва ред на белтъците разбити на сняг с захарта. Прибавете и тях на части и бъркайте внимателно да не спадне обема на тестото.
Изсипете в подходяща форма намазана с масло и поръсена с брашно. Печете на 180 градуса до суха клечка.
За глазурата: 100 гр черен шоколад, 2 с л дулче де лече, 1 с л вода.
Загрейте дулче де лече с водата и добавете шоколада на парченца бъркайте докато се хомогенизира.
Залейте сладкиша и поръсете с фъстъчени ядки. После оставете на масата и само гледайте какво се случва като го помиришат домашните.
Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар