Страхотен хляб, много лесен, завладяващ и неустоим. Направиш ли го веднъж няма спирачки. Вече три вечери подред го правя и утре пак ще го направя. Благодаря на Веси за идеята.
Необходимите продукти: 10 гр мая, 1 ч л захар, 10 гр сол ( на мен ми се видя много и сложих 6гр), 400 мл вода , 500 гр брашно, 1 таблетка витамин С.
Размийте маята във водата, добавете захарта солта и накрая брашното. Омесете и оставете да втаса за 1 час. След това прегънете тестото няколко пъти и отново оставете да втаса, аз оставям в хладилник до сутринта. На сутринта изваждам тестото върху набрашнена повърхност разтеглям тестото и прегъвам няколко пъти. Отново оставям да се навдигне. След това , оформям на хубаво топче и слагам в тенджера с олио и брашно, захлупвам и слагам в студена фурна . Пускам на 250 градуса и пека 50 минути. Веси е писала 1 час при мен за 50 минути е супер.
Да Ви е сладко, хрускаво и уникално!
Не разбрах на колко градуса да се пече. :)
ОтговорИзтриванеМного ясно е написано - на 250 градуса , 50 мин до 1 час !!!
ИзтриванеЖени аз бях 2500 градуса по грешка :) после го поправих
Изтриване.
Прекрасен хляб...Правя го,но в глинен гювеч.Лека вечер:)
ОтговорИзтриване