сряда, 17 април 2013 г.

Козуначени цветя



Козуначено тесто всеки си го прави както си иска. Правила съм с прясно мляко, с кисело мляко, със сметана, с кондензирано мляко резултата винаги е много хубав, важното е да уцелите пропорциите. Тези козуначени цветя ще направя с прясно мляко и масло.





Необходимите продукти: 350 мл прясно мляко, 1/2 кубче мая (20 гр), 1/2 ч л сол, 3 яйца (единият жълтък се оставя за намазване), 1 есенция ром, 1 кора от лимон, 2 ч л екстракт ванилия, 100 мл масло, 250 гр захар, 1,100 кг брашно за козунаци на София мел.



За плънка : 2 кутии локум, 4 с л захар ,1 ч ч бадеми.



Разтворете маята в млякото, 200 гр брашно  и 1 с л захар. Оставете да се събуди маята. Замесете еластично тесто с останалите продукти. Маслото накрая добавяте на части докато доомесвате. Оставете да втаса и удвои обема си. Извадете тестото на плот разстелете и прегънете няколко пъти, отново оставете да втаса. Извадете и разделете на 4 топки. Разточете първата топка на кора с дебелина 0,6 см и изрежете кръгчета с чаша или ринг. Подредете кръгчетата в тавичка с хартия и направете разрези с нож за пица по средата. Прегънете ъгълчетата и сложете по едно рулце във всяко кръгче. Оставете ги да втасат намажете с жълтък и поръсете със захар. Печете в загрята на 180 градуса фурна, до зачервяване и кух звук при почукване.



За рулцата разточете втората топка на голяма правоъгълна кора сложете локум по края  и наръсете с захар и бадеми. Навийте на руло така че локумчето да е в средата на рулцето. Нарежете на малки и сложете в средата  на всяко кръгче.


Поставих повече снимки, за да стане ясно как се оформят.



Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар