четвъртък, 4 април 2013 г.

Тройно шоколадово руло




Много лесно, докато другите се мотаят преди вечеря из къщи аз си направих едно вкусно руло. Много шоколадово и вкусно.



Необходимите продукти за блата: 5 яйца, 50 гр захар, 50 гр какао 10 гр масло разтопено , 1 ванилия, 1 с л кокосово брашно, 1 с л бяло брашно .

Разбийте яйцата и захарта на крем и добавете какаото и брашното предварително пресяти. Добавете ванилията и кокоса и накрая маслото. Изсипете в тавичка с хартия на дъното и печете на 170 градуса като внимавате и не препичате. Още горещо го навийте заедно с хартията и оставете за малко да изстине. Развийте и отлепете хартията . сложете крема и отново навийте. Отгоре украсете с крем и разтопен шоколад. Поръсете с какао.



За крема : 500 мл прясно мляко, 1 яйце, 1 ванилия, 1 ч л лимонова кора,  5 с л брашно, 5 с л захар, 50 гр масло.
За сметаново допълнение : 50 мл течна сметана, 1 черен шоколад. Затоплете сметаната и разтопете шоколада в нея.



Сложете млякото на котлона и в голяма купа разбийте яйцето със захарта, ванилията, лимоновата кора и малко от студеното мляко. Когато млякото заври го изсипете в купата на струйка и бъркайте за да се разтвори добре и да няма бучки. Върнете всичко отново в тенджерата и оставете да заври като бъркате постоянно. Накрая добавете и маслото, бъркайте докато се разтопи напълно. Оставете крема да се охлади. Когато млечният крем е напълно студен ги смесете с шоколадовото допълнение и разбийте с миксер.




Вече приготвихте ли великденска украса, ние почти сме готови. Да Ви е сладко!






Няма коментари:

Публикуване на коментар