сряда, 3 април 2013 г.

Усукани хлебчета и дип с прясно козе сирене



Много лесни и вкусни, с аромат на сусам и сирене.  И за да се върнете в детството с вкуса на една незаменима закуска ще ви предложа и един дип с козе сирене и домат.


За една порция дип с козе сирене и домат: 1 голям домат, 1 супена лъжица майонеза, 2 с л прясно козе сирене Жоси, 1 стрък пресен лук.
Отрежете домат на половина, като гледате да се получи хубава купичка от долната част. Почистете от семките и сокчето. От горната половинка отстранете семките и нарежете месестата част на малки парченца. Смесете ги в купичка с нарязан на ситно пресен лук, майонезата и сиренето, не бъркайте много за да се усеща сиренцето. Сложете от сместа в доматената купичка поръсете с лук нарязан за ситно и печен сусам и готово. Можете да се насладите на шедьовър от класа. Поднесете с топли хлебчета и ще впечатлите всеки.


Необходимите продукти: 370 мл прясно мляко,1 /2 кубче мая, 1-2 я йца, 1 с л захар, 1/2 ч л сол, 100 мл олио, 1 кофичка прясно козе сирене Жоси, 650-700 гр брашно, 4-5 с л маково семе, 5-6 с л сусам. 


Разтворете маята в млякото, захарта и малко брашно. Оставете да се събуди . Омесете тесто, което не лепи по ръцете с останалите продукти, без сиренето и семената. Оставете си малко от разбитото яйце, ако са по-големи, за намазване. Оставете за 40-50 минути да втаса.


Разделете на 4 топки и всяка топка разточете или разтеглете. Намажете с сирене и поръсете с маково семе. Загънете отгоре на долу една трета от кората и после долната третина на горе. Нарежете на 4 квадратчета. Получават се 16 хлебчета. Всяко квадратче срежете по средата с нож за пица като внимавате да не срежете до край. Хванете квадратчето за двете крайчетета  и промушете по средата през дупката другите две крайчета, за да се усучат. Малко е цапащо но пък какво става на вкус, няма да ви казвам.  
Оставете да втасат намажете с яйце и поръсете със сусам. Печете на 180 градуса до зачервяване.




Да Ви е сладко!


Всяка пролетна ваканция за нас беше истинско приключение с нашите любими яренца!
Можете ли да ме познаете ааааа? :)


3 коментара:

  1. Чудесно изглеждат хлебчетата! С домат и сиренце си е просто ненадмината комбинация. Но тук е още по-добро съчетанието. Поздрави и приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотно поднесени хлебчета :)

    Поздрави за хубавия блог:)

    ОтговорИзтриване