сряда, 10 април 2013 г.

Черни кифлички с ядки и сирене



Много обичам сирене, кашкавал и всякакви млечни продукти, но те не са особено диетични и реших поне хляба да ми е малко по-диетичен. Така се родиха тези кифлички. 

Необходимите продукти: 300 гр черно брашно, 100 гр бяло брашно, 1 яйце, 1/2 кубче мая, 1 ч л захар, 1/2 ч л сол, 150 мл прясно мляко, 100 мл вода. За плънката 200 гр козе сирене Жоси, 1/2 ч ч микс ядки (тиквени семки, слънчоглед, орехи) и масло за намазване.


Разтворете маята в млякото и добавете захарта и малко от черното брашно. Оставете да се събуди маята и омесете с готовата закваска еластично тесто. По принцип черното брашно винаги ми лепи, но аз си помагам с малко олио което прибавям по малко докато до омесвам. Добавям около 5 с л олио докато стане хубаво тестото. Оставете да си почине и разделете на  три-четири топки. Всяка топка се разточва, намазва се с масло и се реже на осем парчета, като торта. На всяко парченце се слага по малко сирене и ядки, и се навива на кифличка. Може да ги оформите както си пожелаете. Важното е да не избяга сиренцето от тях.
Оставете ги да втасат намажете с вода и поръсете с тиквени и слънчогледови семки.
Печете на 180 градуса до готовност, около 30 минути зависи от фурната.



Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар