вторник, 16 април 2013 г.

Пържоли почти като на Йоли



Много пъти, като попитам моя съпруг какво да ядем отговора е " пържоли",  без дори да се замисли за нещо друго. Това май е типично за повечето мъже, защото и сина ми започна постоянно да си иска мръвка. Днес реших да им угодя и да направя пържолите на Йоли. Нямах горски гъби, но и с печурките от магазина се получи страхотна вечеря.



Необходимите продукти: 500 гр свинско месо, 1 ч ч бяло сухо вино, 1 кубче гъбен бульон, 500 гр гъби, 1 дафинов лист, 1ч л нишесте, 20 гр масло, сол и черен пипер на вкус.
За гарнитура: 5 сварени картофа, 30 гр масло,1/2 ч ч прясно мляко, сол, черен пипер.



Месото се оформя на шницели аз ги подправих и ги оставих малко. После дори ги покрих с малко брашно, като шницели и тогава ги запържих. Запържих леко гъбите. Добавих бульона, дафиновият лист и виното. И отгоре наредих пържолите. Оставих на тих огън и на края направих сос с нишестето и масълцето.



Докато  приготвям гарнитурата пиша и поста. Малката ми принцеса опита соса с гъби и репликата беше: " Мммммм направо да полетиш, защо ме накара да го опитам сега ще го изям!" Ако и вие сте почитатели на ястията с мръвчица направете си тази рецепта, и после си оближете пръстите. Да Ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар