Такава хубава снимка видях на тези турски кифлички, че не се сдържах и ги почнах.
Необходимите продукти : 500 гр брашно, 200 мл прясно мляко, 100 мл олио, 1 белтък, 5 гр суха мая или 15 гр прясна, 1 ч л сол, 2 ч л захар, 80 гр разтопено краве масло, 300 гр сирене (извара).
За намазване: 1 жълтък, 2 чл прясно мляко
Омесва се меко тесто, оставя се 1 час да втаса в намаслена купа. Втасалото тесто се разделя на 8 топки, които се покриват с кърпа да починат за 15 мин. Топките се разточват на кръгли кори ( всички с еднакъв диаметър), намазват се с разтопено масло и се нареждат една върху друга. Последната не се намазва. Обърнете наопаки купчинката, разточете на голям кръг с диаметър 50-70 см. разрежете на 16 части.
Върху широката част на парчето поставете лъжица сирене. Прегънете краищата на вътре, след което кифлата се навива на руло.
Наредете ги в тава застлана с хартия за печене, покрийте и оставете да втасат.
След като втасат, се мажат с жълтък разбит с малко мляко. Пекат се на 180 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар