неделя, 27 юли 2014 г.

Cake pops - Мини кексчета


Рецептата е за pop cake, взех я от книжката на новото ми домакинско попълнение. Представлява нещо като гофретник, който пече само че във форма на топчета. Получените топчета от кексово тесто са супер за почерпка, от тази доза излизат точно 4 зареждания на машинката. 


Необходимите продукти: 150 гр масло, 150 гр брашно, 150 гр захар, 3 яйца, 1 ч л бакпулвер, 1 ванилия, 2 с л какао.
За глазурата : 200 гр шоколад, 2 с л олио, захарни пръчици за поръсване и фондан за украса.


Пресейте брашното с бакпулвера и какаото. Разбийте яйцата със захарта, добавете маслото и брашното на части. Разпределете с лъжица за сладолед в гнездата на машинката за поп кейк или в хартиени кошнички за печене на мъфини и изпечете в фурна. След като изстинат се глазират и се поръсват с захарни пръчици.

Да Ви е сладко!

2 коментара:

  1. Здравейте!Имам машина за печене на кейк- попс,ноникога не съм я пробвала.Сега ще пробвам вашата рецепта.Надявам се да впечетля дъщеря ми с тези кексчета.В машината пълня с тесто само от едната страна,нали...тя е на принципа на тостер,но с кръгли,дълбоки форми...т.е. това,което се похлупва,затваря остава празно и при печенето сместа набухва и става топче...????Ще пробвам,пък каквото стане.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Точно така пълни се само основата, а капака е празен. Сигурна съм че ще се справите, а рецептата е много сполучлива. Успех и да Ви е сладко!

      Изтриване