сряда, 16 юли 2014 г.

Тортата на Лорейн - "Дебнещ тигър, скрита зебра"



Тази тортичка става много ефектна и вкусна така, че я препоръчвам на всички да си я направят. Като гледах предаването реших, че ще я направя и все не стигах до тази рецепта, до вчера когато беше първия опит. Направих грешка, която днес реших да поправя.


Необходимите продукти: 4 яйца, 250 гр пудра захар, 250 мл олио, 1 ванилия, 100 мл прясно мляко. 

Сместа се разделя на две равни части и към всяка част се добавят следните продукти:

* 175 гр брашно+1/2 ч л бакпулвер (за бялата смес),
*125 гр брашно+25гр какао+ 1/2 ч л бакпулвер+ кора от портокал ( за кафявата смес). 

ако не успеете да разделите точно сместа ще станат неравномерно гъсти и резултата с шарките ще е ....


След като веднъж сгреших, реших да разделя наполовина и разбия продуктите в две различни купи, така или иначе се цапат две купи. Сместа се получи еднаква на гъстота. 

За целта разбивам яйцата със захарта на гъст крем. След това добавям олиото и половината от млякото. Тук спирам с миксера и продължавам на ръка с шпатула или телена бъркалка. Половината от сухите съставки, пак мляко и завършвам с втората половина сухи съставки.



Изсипете смесите в пош с малък отвор. Остава да си намерите помощник и за шприцоването, иначе е голяма играчка единия пош другия пош докато свърши сместа.
Ето и от къде можете да видите още последователи на Лорейн:
https://www.culy.nl/recepten/lorraine-pascales-zebra-cake/


Да  Ви е сладко!

4 коментара:

  1. Здравейте, след дълго мислене и лутане разбрах какъв е проблема с рецептата и защо не ми се получава! Не брашно, а брашно с набухвател трябва да напишете (това е оригиналната рецепта на Лорейн).
    Получи ми се, беше вкусна и добре бухнала :)

    ОтговорИзтриване
  2. Паскал Лорейн в своя блог пише - самонабухващо браашно ПЛЮС още бакпулвер - това съответно увеличава количеството набухвател при обикновено брашно. На 1 чаена чаша обикновено брашно се добавя чаена лъжичка и половина бакпулвер плюс половин чаена лъжичка сол, за да се направи домашно самонабухващо брашно. Една чаена чаша поема около 140 грама брашно. Надявам се да съм помогнала, и мен ме привлече рецептата, предстои изпробване.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Показания резултат съм постигнала само с това количество бакпулвер, ако искате още по-въздушна текстура може и да се увеличи количеството като се използва самонабухващо брашно.

      Изтриване