понеделник, 14 юли 2014 г.

Сладко от горски ягоди


Всички знаят как се прави сладко, но може и да има някой, на който да му е за пръв път.


Необходимите продукти: 1 1/2 кофички от кисело мляко (к) прясно набрани ягоди, 1 1/2 к захар, 2/3 к вода, 1/2 ч л лимонена киселина. 


Почистените ягодки оставете да поседят няколко часа посипани със захарта. Такъв аромат се носи, като отворите тенджерката след няколко часа, че ми идва да се гмурна в тях. Добавете водата и сложете на котлона. 


Когато заври спрете котлона и оставете една нощ. На сутринта варете на средна температура, докато се сгъсти сладкото. Пробвайте гъстотата на сладкото, като капнете върху чинийка, ако е готово капките не се стичат бързо, като наклоните чинийката. Накрая добавете и лимонената киселина, и насипете в сухи бурканчета докато е още горещо, затворете веднага с капачките и може и да не обръщате. Капачките си хлътват и така. 


Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар