сряда, 18 декември 2013 г.

SOS – Сладки с брашно от рожков





Брашно от рожков?!  Какво е това? Много време го срещах в различни рецепти и не съм се постарала да науча повече за него. Но преди два три дни го открих в магазина и реших да го изпробвам. Купих си един пакет и започна дирене на рецета докато попаднах на  тази. Страхотно изглеждат бисквитките на Йоана как да не ти се прииска да си хапнеш от тях. От мен добавих и малко шоколадова глазура.





Тези сладки са само началото на едно приятелство, защото ние станахме приятели с това брашно. Страхотен вкус и специфичен аромат придава и меласата, много дълбок и първичен. По едно време докато месих тестото си казах че ми идва в повече, много силно мирише, но като се изпекоха бисквитките .....запях друга песен.


Необходимите продукти: 150 гр масло, 150 гр захар, 60 гр брашно от рожков, 60 гр меласа, 200 гр брашно, 1 яйце, 2 ч л бакпулвер, 1 с л ванилов екстракт, 1 щ сол, 120 грама смлени лешници, и 50 цели лешника. Моите сладки ги направих по малки, затова се увеличи бройката.

 








Разбийте маслото със захарта на крем, добавете и яйцето. След това прибавете и меласата и ванилията. Смесете сухите съставки в купа и ги добавете на части, като бъркате с миксер или на ръка с дървена лъжица. Направете топчета и сложете по едно лешниче на всяко топче. Печете на 180 градуса около 15 минути.
Страхотен подарък за коледа.


Да ви е сладко!
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар