петък, 6 декември 2013 г.

Еклери с ароматен мандаринов крем



Еклерите са един от любимите десерти на моите деца и винаги свършват светкавично, докато ги направя и вече ги няма. Днес реших да направя по-различен крем с аромат на мандарини.


Необходимите продукти: 200 мл вода, 100 мл олио, 150 гр брашно, 4 яйца.
За крема: 600 мл прясно мляко, 6 с л захар, 1 яйце, 50 гр масло, 100 мл сок от мандарина, 6  с л брашно, 1/ 2 есенция от мандарина, захаросани портокалови или мандаринови корички. Сложете млякото да заври, разбийте брашното с захарта и яйцето. Сварете крема и добавете маслото, коричките и есенцията.
Пудра захар за поръсване.
Сложете в малка тенджерка водата и олиото да заврат. добавете пресятото брашно наведнъж. бъркайте докато се хомогенизира. Отстранете от котлона и оставете за 2 минути. Започнете да прибавяте яйцата едно по едно и бъркайте докато стане гладка смес. Пресипете в пош и шприцовайте на разстояние върху хартия за печене. Печете на 180 градуса около 30 минути без да отваряте вратата на фурната. Като извадите оставете да се охладят и напълнете с помощтта на пош с тъник накрайник.
 По желание може да украсите с бял шоколад, аз предпочетох да поръся пудра захар и малко коледни снежинки. 


Еклерите са най вкусни след два три часа, така че не чакайте много и нападайте, мнооого са вкусни.
Да Ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар