петък, 13 декември 2013 г.

Какаов пандишпан с марципан


Подобен пандишпанов кейк срещнах скоро и малко промених съставките. Получи се страхотен пухкав кейк с аромат на бадеми.



Необходимите продукти: 4 яйца, 4 с л кафява захар, 2 с л натурално какао, 50 гр марципан, 1/3 ч ч брашно, 1/2 ч л сода, 1 с л олио, 2 с л вода масло за намазване на формичките.
За заливка: 100 гр  шоколад, 30 гр марципан, 60 мл сметана. 


 Разделете белтъците от жълтъците в две купи. Разбийте жълтъците със захарта  на крем. Добавете марципана и отново разбийте , за да ви е по лесно може да го настържете на ренде предварително.  Разтворете какаото във водата и добавете олиото. Прибавете какаовата смес към жълтъците. Пресейте брашното с бакпулвера и ванилията и го добавете към жълтъците. Накрая добавете белтъците разбити на сняг, бъркайте с дървена лъжица или силиконова бъркалка. Разпределете сместа в формички за мъфини и печете на 180 градуса. След като извадите от формичкте залейте с глазурата. аз оставих марципана на парченца за да се усеща. 



Направете и похапнете! Да Ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар