четвъртък, 26 декември 2013 г.

Chocolate Kourabiedes - Шоколадови курабийки


 
Шоколадови курабийки с бадеми! Вкусни и лесни за приготвяне със сигурност ще станат любими на хората които ги опитат. Аз ги открих тук и реших да запазя рецептата за почивните дни. Сега си ги направих и цялото семейство се наслаждават на вкуса им с чаша топло мляко или ароматно кафенце. 


Рецептата в оригинал и превод:
Ingredients
200 gr. butter
80 gr. caster sugar
100 gr. almonds, roasted and grated
260 gr. flour
20 gr. cocoa powder

 For the Glaze
200 gr. caster sugar
2 tbsp milk
1 tsp cocoa



Preheat oven 175° C/345°F.
Put all ingredients in the mixer bowl and mix until it becomes a smooth dough.
Put the dough on a parchment paper and put it in the fridge to stabilize for half an hour.
Take it out and roll it to a 1-1,5 cm thick layer.
With Christmas molds make biscuits.
Bake them for 12 to 15 minutes.
Take them out of the oven and let them cool.


Необходимите продукти: 200гр масло, 80 гр захар, 100 гр печени смлени бадеми, 260 гр брашно, 20 гр какао.
За глазурата: 200 гр захар, 2 с л мляко, 1 ч л какао.
*Като реша да ги правя отново ще сложа и един белтък, защото са много ронливи и се чупят много. Мисля, че няма да промени много вкуса, само ще спои добре съставките.  Промених малко и моята глазура, защото имах разтопен шоколад.


Загрейте фурната на 175 градуса. сложете продуктите в купа и бъркайте докато се получи гладко тесто. сложете тестото в хатия и го оставете да се охлади за половин час. Разточете го на кора с дебелина 1 1,5 см. с формички за коледни сладки изрежете курабийките и ги изпечете за около 15 минути. Оставетет да се охладят. Намажете ги с глазурата, ако е много гъста добавете още малко мляко. Аз поръсих и малко кокос за по-снежен вид.
Да Ви е Коледно и сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар