вторник, 27 август 2013 г.

Кефал с два вида сос



Много бърза и семпла, лека вечеря, която ще те накара да си я направиш отново и отново.


Необходимите продукти: 4-5 рибки морски Кефал, черен пипер, сол и зехтин.
За свежия сос: магданоз, лимонов сок, зехтин, сол, див лук. Магданоза се нарязва на ситно добавя се лука отново на ситно, и останалите продукти. Разбърква се добре може и с пасатор, аз не ги пасирах, за да си личат парченцата магданоз.
Балсамова редукция можете да направите по много начини ето моят, който много допадна на цялото семейство.   

Рибата се почиства и се посолява с много малко сол, може и да не се посолява, защото в соса има сол. Поръсва се леко с черен пипер и се оставя за малко. Намазва се със зехтин и се пече на грил тиган. Сервира се с сос и балсамова редукция. Украсете със свеж магданоз или див лук.


Една лятна салата с домати и краставици е добре дошла на всяка маса през август.  

И топлото хлебче също се намърда на масата до рибката, беше страхотна комбинация със салатеният сок.



Бързо, свежо и вкусно! Да Ви е сладко!  

Няма коментари:

Публикуване на коментар