четвъртък, 1 август 2013 г.

Двоен сладкиш с праскови и боровинки



Малка разходка из интернет пространството и вече съм измислила какво да правя с моите прасковки. Харесах много неща и реших че ще правя нещо абсолютно различно и измислено. Исках да сложа много продукти и да направя много богат, на вкусове и аромати сладкиш. Ако ви се иска да си оцапате кухнята почвайте да бъркате с мен. 




Необходимите продукти: 
4 яйца, 
380 гр захар, 
160 мл олио,
 2 ванилии,
 1/2 ч ч боровинково сладко,
 2 праскови,
 3 ч ч брашно,
 200 мл вода,
 1 бакпулвер, 
1/2 ч ч кокос, 
1/2 ч ч орехи, 
1 /3 ч ч лешници.
 (ч ч=200 мл)


Разбийте яйцата със захарта на крем и добавете олиото. след това  на части добавете водата и брашното с бакпулвера и ванилията. Разделете на две и в едната половина сложете боровинковото сладко и орехите, а в другата кокоса и лешниците. Боровинковата смес изсипете в форма с хартия на дъното, печете 5-6 минути и добавете прасковите и бялата смес. 


Прасковите наредете и върху бялата смес и печете до суха клечка, като извадите охладете леко и поръсете с пудра захар.


Дано ви хареса и да Ви е сладко!


4 коментара:

  1. Защо се пече 5-6 мин. едната смес и след това се покрива с друга и се допича??? Много вкусно изглежда. Смятам да го правя скоро. Браво. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За да се изпече по-добре и да не пропаднат прасковите, а да си останат по средата. Пак малко пропадат но не съвсем на дъното. Дано ви хареса!

      Изтриване
  2. Наистина богат на вкусове и аромат сладкиш! Изглежда великолепно! Кафе не пия, но с чаша какао ще ми дойде добре!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за милите думи и може да се хапва с всичко, какао, чай не е само за кафе. Приятно бъркане и хапване.

      Изтриване