четвъртък, 8 август 2013 г.

Ябълков кекс






Ябълки ситни, ароматни от село това е днешната ми муза. Сега набързо ще забъркам един ябълков кекс.    


Необходимите продукти: 5 яйца, 1 ч ч прясно мляко, 3/4 ч ч олио, 2 ч ч захар, 3 ч ч брашно, 1 бакпулвер, 2 ванилии, 2 ябълки, 2 с л какао, 1/2 ч л канела, 1/ 2 ч ч бадеми или други ядки, 1 ч л захаросани портокалови корички.


Разбийте яйцата със захарта на гъст крем и добавете олиото. След това смесете сухите съставки и ги добавете на части като редувате с прясното мляко, накрая добавете ябълките настъргани и портокаловите корички. Намажете формата за кекс и я поръсете с брашно, изсипете половината от сместа и в останалата добавете какаото. Изсипете кафявата смес отгоре и поръсете с ядките, с помощта на малка лъжичка лекичко притиснете ядките да се смесят с тестото. Трябва да останат в горната част на тестото, да не пропаднат на дъното.


Да Ви е сладко!  





3 коментара:

  1. Кексът с ябълки винаги е много вкусен и сочен. Твоят изглежда великолепно!
    За да не падат ядките на дъното на сладкиш, ги овалвам предварително в брашно и така ги добавям накрая.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Ще пробвам и с брашно благодаря :)
    £

    ОтговорИзтриване
  3. Много е хубав кексът. Салфетката ме върна години назад.

    ОтговорИзтриване