вторник, 9 октомври 2012 г.

Тиквени кифлички с канела и кафява захар




Рецептата за тези кифлички си сглобих от  няколко рецепти, сега да видим какво ще се получи.

За тестото са ви необходими: 1 яйце, 150 мл прясно мляко,  450 гр брашно, 50 грама захар, 50 гр кафява захар, 1 кафяна лъжичка канела, 1 к л джинджифил, 100  гр масло, 1/2ч ч тиквено пюре, 1пак.суха мая, 1/2ч л сол. Маята се разтваря в прясното мляко и малко захар за да кипне. След това се омесва с останалите продукти меко тесто, но което може да се разточи на кора. 

Намазва се с масло и се поръсва с плънка от: 150гр кафява захар, 50 гр бяла захар и 2с л канела.
Навива се на руло и се реже на парчета по 2 см. Ако имате повечко орехи сложете и в плънката 1 чаша .

Подреждат се в тава с диаметър 26-28 см заслана с хартия за печене. На всяка кифличка се слага по една цяла орехова ядка (може и две половинки). Тук е полувтасало.


Отново втасва и се печ в загрята на 180 градуса фурна. 


Докато се пече вие си правите поста в блога :) а ако нямате такъв, поне ми пратете една снимка да видя какво сте сътворили.  Аз още чакам моите да се опекат, а миризмата на канела и джинджифил се разнася навсякъде и вече не се устоява.  


  Да ви е сладко! 


За жалост снимките, които виждате не са обработени и направени от професионалис, а от мен и то с телефон, затова и не се вижда прекрасният цват на тиква във вътрешността.

2 коментара: