петък, 26 октомври 2012 г.

Парен кравай с броколи и Едам

Това е пример за развинтена фантазия.


Необходимите продукти за тестото: 100 мл вода, 100 мл прясно мляко, 100 гр масло, 100 гр брашно, 1-2 щипки сол, 4 яйца. Млякото, маслото и вода та се слагат в тенджера да заврат ,след това се изсипва брашното наведнъж и се бърка докато се получи гладко гъсто тесто и стане на топка. Прибавят яйцата и се бърка след всяко докато стане хомогенно тесто. Присипва се в пош и се шприцова върху хартия на кръг като се има впредвид това че ще се надуе. Пече се на 200 градуса за около 30 минути не се отваря фурната за да не спадне . 


След като изстине се разрязва и се пълни с листенца къдрава маруля, лентички пуешко филе , настърган Едам , няколко зелени маслини нарязани на половинки  и салата от броколи.


За салатата с броколи : 1/2 кг броколи  бланширано и нарязано на малки розички, 5 кисели краставички, пуешко филе 200 грама,1 майонеза, грах 1 чаша сол и черен пипер на вкус.


Да ви е сладко !

Няма коментари:

Публикуване на коментар