сряда, 31 октомври 2012 г.

Торта " Галатея"




Напоследък все се заглеждам по рецепти на известни готвачи но когато за почна да бъркам все променям рецептата. Така се роди и тази торта. По-скоро трябваше да се казва Глезана, защото реших да сложа всичко любимо на куп.



Необходимите продукти за блата: 100 гр жълтъци ,100 гр белтъци , 100 гр брашно, 100 гр захар, 100 гр масло, ванилия. Белтъците се разбиват на сняг . Жълтъците със захарта се разбиват на крем на водна баня добавят се белтъците брашното и накрая маслото. Пече се в форма с хартия на 170 градуса. След като изстине се разрязва на две да станат два тънки блата.


Сладкарски крем : 500 гр прясно мляко , 4 жълтъка 3 с л брашно, 4 с л захар, 100 гр бял шоколад,  есенция по избор, аз добавих малко боя за радост на окото.



 Маслено шоколадов айсинг: 100 гр шоколад, 135 гр масло, 145 гр пудра захар, есенция по избор. Маслото се разбива на пухкав крем , добавя се пудрата и отново се разбива . Накрая се добавя разтопения шоколад на стайна температура , не трябва да е топъл да не стопи маслото.

Сглобява се:
1.  блат леко се намазва с захарен сироп 1:1 захар вода с есенция
2. 1/2 сладкарски крем
3. два банана на колелца
4. втора половина крем
5. блат напоен 
6. шоколадов айсинг и украса



Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар