сряда, 10 октомври 2012 г.

Сладка тиквена "Мусака"


Моя измишльотина, която правя вече няколко пъти и много ми допада. Измислих си я за нула време като си мечтаех да съчетая любимите ми ядки, тиква и кекс. Та като изпекох тиквата със повечко захар ми се прииска да е нещо по богато и добавих ядки отгоре , наръсих тиквени семки, слънчогледови семки , орехи сусам и бадеми. Отново върнах във фурната да се запекат ядките. И накрая реших че трябва да направя и заливка разбърках я набързо и отново във фурната, това е .


Нужните продукти:  1 тиква цигулка, ядки микс 1 купичка, 1 купичка захар. Нарязаната тиква се пече със захарта на 180 градуса докато се запече леко и водата в нея е почти изчезнала, наръсва се с ядките и отново във фурната. Когато ядките лекичко покафенеят е време за заливката.


За заливката: 2 яйца, 1 к ч захар, 1/2 бакпулвер, 1 ч ч брашно 60 гр масло, 1 к ч сметана, 1 ванилия, 1/2 к л канела.


Поръсете с пудра захар  и оставете малко да изстине. Нарежете на ромбчета или като торта и се насладете.


http://josi.bg/recipes/view/188/Sladka-tikvena-musaka.html
 Можете да опитате, сега е сезонът на тиквите, ще ви хареса !

Няма коментари:

Публикуване на коментар