вторник, 23 октомври 2012 г.

Канелени бисквитки



Ароматни, канелени бисквитки с червени боровинки, бадеми и стафиди.


Намерих си тази страхотна рецепта тук http://chefindisguise.com/2011/12/20/mums-persian-cookies-cinnamon-almond-date-cookies-and-a-giveaway/  и веднага реших да я изпробвам но нямах фурми и  ги замених с червени боровинки и стафиди . Получиха се много вкусни бисквитки подходящи за кафе или мляко. 


А ето и необходимите продукти: 
2 и 3/4 чаши  брашно

1/4 чаена лъжичка сода за хляб

1/4 чаена лъжичка сол

1 чаша масло 

3/4 чаша захар

3 големи яйца

3 супени лъжици мляко на прах

3 супени лъжици канела 

2 ч. л. кардамон

щипка индийско орехче (по желание)

1 ч.л. екстракт от ванилия

1/4 чаена лъжичка бадемов екстракт.

2 чаши нарязани червени боровинки и стафиди

1 чаша препечени нарязани бадеми

Цели препечени бадеми за украса


инструкции

В купа се смесват брашното, содата, канелата, кардамона, индийското орехче и солта.
Разбийте маслото захарта в продължение на 1 минута или докато стане на  крем.
 Добавят се яйцата и ванилия, разбиват се, докато се смесят добре . Намалете скоростта на ниска и постепенно прибавете брашното с другите сухи съставки. Тестото ще бъде меко и много лепкава почти като много гъсто тесто за торти, трябва да устоите на изкушението да добавите брашно
Добавете плодовете и ядките,откъснете малки парчета от тестото,и ги оформете между ръцете си на топчета колкото орех.
Подредете в тава,като оставяте достатъчно място, сложете по едно цяло бадемче на всяко топче  
натиснете върху бадема .
Пече се в предварително загрята на 180 C (375 F) фурна на най-ниското ниво до златисто кафяво.

Бележки

Ако ви харесва бисквитките да са хрупкави сложете 1/2 чаена лъжичка сода за хляб, вместо на 1/4 и след като са готови оставете бисквитките в топлата фурна,  докато фурната се охлади напълно.

Съхранявайте тези бисквитки в херметически затворени кутии и ще са хубави цял месец.




Няма коментари:

Публикуване на коментар