вторник, 23 октомври 2012 г.

Рошави хлебчета





Време за следобедна закуска. Пухкави хлебчета които може да хапвате с масло и сирене или пък със сладко.  




 Необходимите продукти: 1 чаша мляко, 2 яйца, 1 с л захар, 1ч л сол, 1 пак суха мая, 4 с л олио, брашно около 500-600 грама


 Смесете маята с малко вода , 2 л брашно и захарта да шупне. След това омесете меко тесто и оставете да удвои обема си в намазана с олио купа. След като втаса го размесете с две три  щипки брашно не добавяйте много въпреки че лепи.


 Отново оставете за малко и пуснете фурната да за загрее на 220 градуса. Намажете леко форма за мъфини с масло разделете тестото на 12 парчета и сложете във фомата. Намажете ги с яйце поръсете със сусам. Печете до златисто.


Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар