вторник, 26 февруари 2019 г.

Баклава с различни ядки




Сочни!


Нежни!


Различни!


Въздушни!


Ароматни!


Баклавички?


Кой не ги обича? 


Ние ги обичаме всякакви, един с орехи, друг с шам фъстък, трети с кокос. И така реших да направя тези сладории с три различни плънки или по-точно ядки. Не ги изпускайте, все ще си уцелите вкуса с някоя от тях.


Необходимите продукти:
 500 гр кори за баклава,
 1 ч ч орехи ,
 1 ч ч шам фъстък, 
1 ч ч кокос, 
200 мл разтопено масло гхи Белун

За плънката: 
6 белтъка, 
3 с л захар, 
3 с л брашно, 
1 с л грис, 
1 ч л бакпулвер.

За сиропа: 
1 л вода, 
600 гр захар, 
1 ч л вода от портокалов цвят,
 2 с л линонов сок. 


За плънката разбийте белтъците със захарта на пяна. Добавете сухите съставки и разбъркайте.


Започнете да приготвяте баклавичките отделете си три кори и ги намажете с масло, сложете4 с л от сместа и я размажете с лъжица. Поръсете обилно с ядки и завийте на руло. Набръчкайте го сякаш искате да го смачкате и да му скъсите дължината. Поставете в тавичката. Така процедирайте с всички кори. Нарежете баклавичките на малки парчета около 4 см полейте с масло и печете на 165 градуса до златисто. 

Оставете да се охлади напълно. 


Залейте с горещия сироп и оставете да се охлади. Приберете в хладилник. Преди поднасяне поръсете всяка баклавичка с ядки от нейната плънка.





Да Ви е сладко!


Ако Ви е харесала идеята направете си я и споделете с бутоните под публикацията.



Няма коментари:

Публикуване на коментар