понеделник, 18 февруари 2019 г.

Фъстъчени мадлени с шоколад



За компания на чая и кафето, едни бързи мадленки с фино фъстъчено масло Белун. Много нежно и вкусно фъстъчено масло без каквито и да е излишни добавки. Погледнете етикетите и състава на нещата, които купувате, не си заслужава да си давате парите за, такива които са само наполовина това, което очаквате. 

Необходимите продукти: 
1 яйце
100 мл олио, 
100 гр кафява захар, 
3 с л фъстъчено масло Белун
100 мл прясно мляко,
 1 ч ч брашно,
 1 ч л бакпулвер,
 1 ч л лимонови корички,
 1 ч л ванилова захар, 
шепа шоколадов чипс. 
Ако искате да ги направите с квас, вместо бакпулвер сложете 2/3 ч л сода и 100 мл течен квас.




Разбийте яйцето със захарта, добавете останалите продукти и разбъркайте до гладка смес. Не бъркайте дълго по-добре на ръка с тел или шпатула. Разпределете сместа във формички и печете на 180 градуса до суха клечка. 



Да Ви е сладко!

Ако сте харесали рецептата споделете с бутоните под публикацията!


Няма коментари:

Публикуване на коментар