събота, 9 март 2019 г.

Кекс с червено цвекло и червени боровинки



Здравейте мили приятели, тази година отново имам повод за радост. Моето сладко местенце е отновосред номинираните блогове. Имам си цели три номинации. Точно в категориите в които обожавам. 
Знам, че става доста досадно за повечето от вас да ви моля за глас, затова просто ще публикувам връзка към сайта, пък който иска да ме подкрепи добре дошъл. 

https://kulinarninagradi.com/potrebitel/?fbclid=IwAR1ZldQN4lsvtNxg4xcorM_NL4X3pj37tiSTwoNXLPAPjaiCxwWEaiM6h4A

Вече по традиция става така, че трудно се гласува и много хора ми казват, че не са успели. Не се притеснявайте, и да не успеете, просто ми напишете коментар под публикацията, това ще е моята най-голяма награда!



Цвекло, на салата, разядка, хляб или в солено ястие. Правила съм какво ли не с цвекло, сега и едно кексче на ви споделя, защото си заслужава да се пробва. Цвета след изпичане въобще не е червен, за мое съжаление, но пък така никой не знае какво съм скрила вътре. Иначе има и злояди дечица наоколо, които само, като погледнат и вече на езика им е да кажат: "Аз такова не ям!" Е да ама такова ядат та ушите им плющат!


Необходимите подукти: 
1 глава цвекло( колкото ябълка),
 2 яйца, 
100 мл орехово олио, 
150 гр кафява захар,
 1 ч л натурална ванилова захар,
 1 ч л лимонова кора, 
1 ч л портокалова кора, 
1/2 ч л канела,
 2 ч ч брашно, 
2 ч л бакпулвер, шепа шам фъстък, шепа червени боровинки нарязани на ситно.
За глазура:
 лешникова паста с мед, 
натурален шоколад, 
лешници и дехидратирани ягоди за украса може да ползвате и боровинки.




Цвеклото се пече завито във фолио. След това се обелва и се пасира. Разбиват се яйцата със захарта на крем. Добавят се олиото и цвеклото. Разбърква се леко и се добавят всички сухи съставки. Разбърква се с шпатула и се изсипва в намазана с масло формичка за кекс. Пече се на 180 градуса до суха клечка. 
Бързо, лесно, вкусно!


Да Ви е сладко!


Ако Ви е харесала идеята направете си я и споделете с бутоните под публикацията!


Няма коментари:

Публикуване на коментар