неделя, 17 февруари 2019 г.

Салата с грилован патладжан




Едно вдъхновение след посещение на ресторант с другарче. Салатката толкова ми хареса, че си я направих и у нас да и се насладят и домашните любимци. Имше и едно дриго предястие което също беше много вкусно и него ще спретна скоро време.


Необходимите продукти за две порции: 
1 патладжан, 
2 домата, 
1 чаша киноа, 
100 гр сирене, 
3-4 с лъжици песто, 
зехтин, сол.


Нарежете патладжана на кръгчета и го посолете леко да постои за около 30 минути. Намажете парченцата със зехти ни ги минете през грил тиган или скара. Трябва добре да омекнат така са по-вкусни. Киноата измийте добре и сложете във вряща вода, като заври отново изключете котлона и оставете захлупена за около 7-8 минути. След това отцедете и сложете на дъното на чинията. отгоре сложете парченца патладжан, домат нарязан на хапки. Поръсете обилно с натрошено сирене и накапете на 7-8 места от пестото по една кафяна люжичка. Струйка зехтин и сте готови.


Изглежда супер семпла, а е толкова вкусна че ми става фаворит за сезона на патладжаните!
Да Ви е сладко!


Ако Ви е харесала идеята, направете си я и споделете с бутоните под публикацията!



1 коментар: