неделя, 10 февруари 2019 г.

Орехова торта с боровинки и вкусен крем



Тази тортичка е с много интересни блатове, без брашно. Рецептата е на Иван Манчев, видях я в книгата му. Смених крема, защото не обичам маслен крем и добавих малко плодове. Получи се нежна и богата на аромати торта.


Необходимите продукти:
 8 яйца, 
120 гр захар,
 250 гр орехи настъргани на ситно. 

За крема: 
350 гр маскарпоне, 
200 мл течна сметана,
 6 с л лимонови корички от сладко,
 1 ч л натурална ванилена захар.


Допълнително за тортата: боровинки, сок от лимоново сладко, орехи, украса по желание.


За блата разделете белтъците от жълтъците. Разбийте на крем жълтъците със захарта. Добавете орехите настъргани на ситно. Последно добавете разбитите белтъците на сняг, на части. Разбъркайте внимателно с шпатула за да не спадне обема на сместа. Изсипете във форма намазана с масло. Печете на загрята на 160 градуса фурна, до суха клечка. 

След като се изпече се оставя да се охлади напълно. След това се разрязва на две или на три в зависимост от това дали сте пекли в 23см или в 26 см форма. Аз направих 23 см блат и затова я разрязах на три платки.



Сглобяването е лесно като детска игра. Крема се получава гъст и не е необходимо да се използва ринг. 
Сложете блат в тортена чиния или подложка за торта. Сиропирайте лекичко с сока от лимоновото сладко. Намажете с крем и поръсете с боровинки. Сложете втория блат и повторете всичко отново. Третия блат се сиропира от долната страна и тортата се измазва от всички страни и отгоре. Оставя се да стегне и след това се украсява по желание. 



Аз реших това да е по-неглиже и в същото време да е нежна и да предизвиква размисли. Е вие кажете, успяла ли съм да ви накарам да се замислите за времето когато бяхте на 15.


Да Ви е сладко!


Ако Ви е харесала моята тортичка, направете си я и споделете с бутоните под публикацията. 



Можете да следите всички мои рецепти и на страничката ми във Фейсбук.



Знам, че правенето на торти за някои хора е много страшно и си мислят, че е непосилно за тях, но ще ви кажа нещо - Забравете всичко! Страх, мързел и тн. запретнете ръкави и ще разберете, колко лесно става всичко по тази торта. 



Бъди щастлива, моя принцесо! Бъди здрава и следвай мечтите си! Бъди обичана!
Обичам теееее! 💓💓💓💓💓 Мнооооогооооо! 💓💓💓💓💓





2 коментара:

  1. Много вкусно звучи тортата!Да е жива и здрава Поли! Успехи и щастие и пожелавам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Бети, тази торта колкото стои по-вкусна става и открих, че бисквитките на Мина, като омекнаха станаха супер комбинация с нея :)

      Изтриване