вторник, 19 декември 2017 г.

Пухкави кифлички с локум



Лесни кифлички с много нежна текстура, стават за закуска и за носене в училище.


Необходимите продукти: 
200 мл прясно мляко, 
450-500 гр бяло брашно,
 75 гр захар, 
1/2 ч л сол, 
50 мл олио,
1 ч л ванилия натурална на прах или екстракт, 
30 гр масло, 
1 яйце, 
130 гр течен квас (100% ). 


Технологията е точно като за хляб с квас, само че без автолиза. Замесих тестото с всички продукти без олиото и солта. Оставих го да почине и премесих със солта. Олиото добавих на части като прегъвах тестото няколко пъти през 30 минути. Не съм оставяла на студено в хладилника. Тестото втасва цяла нощ в стаята. На сутринта разделих на 12 топчета и във всяко парченце сложих по 1 локум. Оставих отново за 3 ч на стайна тмпература да се навдигнат. Намазах с яйце и поръсих със захар. Пекох в загрята на 190 градуса фурна, до златисто. 


Да Ви е сладко!


Ако Ви е харесала идеята споделете с бутоните под публикацията!


2 коментара:

  1. Чудесни кифлички, Любче! Наистина изглеждат много пухкави и апетитни! Весели празници, мила! П.п./ Благодаря още веднъж за съветите, които ми даде за питката :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Моля пак заповядай, за мен е удоволствие да помогна с каквото мога. Весели празници и на теб!

      Изтриване