четвъртък, 28 декември 2017 г.

Ракушки - Meringue Shell Cookies



Супер пухчета, които се топят в устата. Намерих си ги тук : https://natashaskitchen.com/2017/12/15/meringue-shell-cookies/ и бързам да ги изпробвам. Веднага ми дойдоха и други идеи за изпълнение, но сега съм решила да се придържам към рецептата възможно най-много.


Необходимите  продукти: 226 гр меко масло, 100 мл заквасена сметана, 3 жълтъка, 2 1/2 ч ч (315 гр ) брашно, 1 ч л натурална ванилия, 1 с л пудра захар.

За меренга: 3 белтъка, 3 /4 ч ч захар.
За гарниране: 1 1/2 ч ч орехи.


Сложете маслото жълтъците и сметаната в миксера и разбийте с приставката за крем, всичко може да се разбива и на ръка. Добавете брашно и омесете меко тесто, не лепи защото има много масло. Аз лично добавих и ванилия и 1 с л пудра захар.
Оформянето направих по поразличен, но по-лесен начин от описания в оригиналната рецепта.
Разточете тестото на тънка кора с дебелина около 2-3 мм и изрежете кръгчета с диаметър около 4-5 см. Сложете по малко меренг с помощта на кафена лъжичка или пош. Сгънете сладката на четири и оставете в тавичка с хартия на дъното. Пъхнете парченца орехи в крема и печете на 180 градуса около 20 минути.
Поръсете с пудра захар и поднесете с ароматно кафе идеални са за компания.  


Супер нежни сладки, които може да хапваш без да спираш, защото не са много сладкии не се натрапват. 


Ако Ви е харесала тази идея направете си я и споделете с бутоните под публикацията!



For The Shell Cookie Dough:

  • 1 cup (16 Tbsp or 226 grams) unsalted butter, softened
  • ½ cup sour cream
  • 3 egg yolks, room temperature
  • 2½ cups all-purpose flour (315 grams) *measured correctly

For the Meringue Cookie Filling:

  • 3 egg whites, room temperature
  • ¾ cup granulated sugar
  • 1½ cups walnut pieces (3 pieces per cookie)

Instructions

How to Make the Cookie Dough:

  1. !Prep: Preheat Oven to 350˚F. Line a ¾ baking sheet with parchment (or 2 regular half sheets)
  2. In the bowl of a stand mixer fitted with paddle attachment, add: 16 Tbsp butter, 3 egg yolks, ½ cup sour cream and mix medium/low speed just until combined. It won't be smooth.
  3. Add 2 cups flour and add the last ½ cup slowly just until dough is no longer sticking to clean fingertips. When dough is ready, turn it out onto floured work surface then wash and dry your mixing bowl and make your meringue:

How to Make Meringue Cookie Filling:

  1. In the bowl of your stand mixer, beat 3 room temperature egg whites on high speed 1 minute until thick and foamy. With the mixer on, slowly and gradually add ¾ cup sugar. Once sugar is all in, continue beating on high for 5 min or until the meringue forms stiff peaks.

How to Assemble Meringue Shell Cookies:

  1. While meringue is mixing, divide cookie dough into 4 pieces and roll each into a log. Cut each log into 15 equal pieces and roll them into balls between your hands. Roll each ball with a rolling pin into a 2" diameter circle.
  2. Dollop a teaspoon of meringue into the center of each round then fold the cookie n half and in half again and lay it on it's side on the lined baking sheet. Space cookies at least ½" apart.
  3. Stuff 3 walnut pieces into the meringue of each cookie then bake at 350˚F for 25 to 30 minutes or until edges are golden brown. Transfer to wire rack to cool to room temp before dusting with powdered sugar.

Notes


*To measure flour correctly, spoon flour into a dry ingredients measuring cup and level off the top with the blunt edge of knife.



2 коментара:

  1. И тук се изкуших.
    Дано не досаждам с коментарите си, преди следях този блог, но ми беше изчезнал, сега пак го открих и всичко ми харесва:)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за милите думи Веси, изобщо не досаждаш дори ми е приятно да виждам коментари въпроси и споделяне на общи интереси. Така наистина усещам че съм стигнала до някой конкретно. Поздрави!

      Изтриване