сряда, 27 декември 2017 г.

Шоколадов сладкиш с ябълки и тиквен крем



Един сладкиш който си измихлих сама, като сглобих две различни рецепти. Правих го два пъти по поръчка и се хареса много от всички, които го опитаха. Сега ви го представям, за да му се насладите и вие. 


Необходимите продукти: 3 ябълки, 1 ч ч квас, 1 ч ч прясно мляко, 2 ч ч бяло брашно, 1/2 ч ч какао, 1 1/2 ч ч захар, 2 ч л ванилов екстракт, 1 ч л сода, 1 щ сол, 2 големи яйца, 1/ 4 ч ч ябълково брашно. 

За гарниране: 1 бурканче бебешко ябълково сладко с ванилия.

За крема 250  р маскарпоне, 200 мл сметана, 3-4 с л пудра захар, 2 ч ч пюре от печена тиква, 1 ч л портокалови корички по желание.
Разбийте маскарпонето с пудрата захар. Добавете разбитата сметана и ванилията. Отделете 1/2 ч ч от крема и в останалото количество добавете тиквеното пюре.


Разбийте яйцаъа със захарта на гъст крем. Добавете олиото, млякото и леко разбъркайте. Смесете всички сухи съставки в купа и ги добавяйте на части като разбърквате внимателно. Добавете кваса и нарязните на ситно ябълки. Изсипете в тавичка с размери 20/30см и печете на 170-180 градуса до суха клечка. 
След като го извадите охладете напълно и сиропирайте със сладкото. Сложете и парченцата ябълки. Отгоре шприцовайте крема със звездовиден накрайник. Украсете по ваше желание. 
Аз в случая го направих, като торта този сладкиш, разделих блата на два по-тънки, сложих ябълковото сладко между блатовете. Ако го изпечете като сладкиш в правоъгълна тавичка ще стане малко по тънък блат и си го сиропирате със сладкото подреждате си плодовете отгоре и накрая крема по същия начин с пош.



Да Ви е сладко!



Ако сте харесали сладкиша, направете си го и споделете с бутоните под публикацията.


Няма коментари:

Публикуване на коментар