четвъртък, 8 юни 2017 г.

Мляно месо с Гарам масала и ориз басмати


Необходимите продукти: 500 гр кайма, 2 с л доматено пюре, 1 ч л гарам масала, 1 с л соев сос, 2-3 скилидки чесън, 3-4 стръка пресен лук, сол, 300 мл домати от консерва или домашни от буркан, 2 картофа, 3 шепи замразен пресен грах,1 ч ч ориз басмати.

Ориза пригответе по рецепта на производителя. Аз ползвах този на Спайзинг. След като се измие добре се накисва за 30 минути и след това се вари в друга вода за 10 минути. Този ориз е много различен и ароматен, наистина мирише на пуканки, на много сладко. 

Сложете каймата да се запържи и стане на малки късчета, без да препържвате много. извадете я от тигана и сложете лука и чесъна за кратко да се задуши. Добавете подправките и веднага след това доматеното пюре. Добавете каймата обратно и картофите нарязани като за мусака. Накрая залейте с доматите, 1 ч ч вода  и соев сос. Оставете да се готви докато омекнат картофите. 
Сервирайте върху приготвен ориз басмати. Поръсете с пресен магданоз.

Да Ви е салдко!
Ако ви е харесала идеята за рецептата направете си я и споделете с бутоните под публикацията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар