петък, 9 юни 2017 г.

Кадаиф сарми - Kadayıflı Paşa Sarması Tarifi



Нищо друго не може да ме успокои в напрегнатото сиво ежедневие освен това да си направя някой вкусен сладкиш. Прредставям ви малко по-различна вариация на кадаиф. Намерих клипче във фейсбук случайно и реших да изпробвам. Хареса се на всички у нас и бързо, бързо изчезна едвам сколасах да снимам тези. Ето оригиналната рецепта:



Необходимите рподукти: 300 гр пресен кадаиф, 2 с л масло, 3 с л захар.
За крема : 1 л прясно мляко, 1 ч ч захар( 200 мл), 1 ч ч брашно, 125 гр масло, 1 ванилова захар. 
За декорация и гарниране:  орехи или лешници, шам фъстък и разтопен шоколад.


Сложете кадаифа с маслото и захарта в тиган и го бъркайте докато стане златист и карамелен. Разпределете го в правоъгълна голяма тава. Изсипете топлият крем върху него и заравнете, оставете да се охлди напълно. Нарежете на парчета 12 или 16 ако искате да са по-малки, сложете орехи в единият край и завийте на руло. Поръсете с шам фъстък и разтопен шоколад. Оставете в хладилник поне за една нощ, а най-добре за 24часа, тогава кадаифчето омеква и става още по-хубаво.





Да Ви е сладко! 



Ако и на вас ви харесва тази идея направете си я и споделете с бутоните под публикацията. 



1 коментар: