неделя, 6 март 2016 г.

Шоколадово руло "Бонита"



Четири почивни дни вкъщи как да не се развихри човек в кухнята? Това е резултата от вчерашната вихрушка. Мнооого вкусно руло!


Необходимите продукти: 4 яйца, 35 брашно, 10 гр мед, 80 гр захар, 25 гр какао, 1к л бакпулвер, 2 с л олио.
Разбийте яйцата със захарта, добавете меда и олиото и накрая смесените сухи съставки. Разстелете добре сместа върху хартия за печене и изпечете в загрята на 180 градуса фурна. Извадете и оставете да се охлади навито на руло заедно с хартията. Развийте и махнете хартията. 

За крема: 1 ч ч сметана (30% млечна течна), 1/2 консерва сгусчонка, и млечен крем.

За млечният крем: 2 ч ч прясно мляко, 2 яйца, 1 шушулка ванилия, 2/3 ч ч захар, 1/2 ч ч  брашно, 30-40 гр масло 60 гр бял шоколад.
За плънката 1 банан 2 с л нутела.


Сварете крем от посочените продукти и го оставете да се охлади напълно. Разбийте местаната до гъст крем и смесете с кондензираното мляко. Накрая добавете и крема. 
Отделете малко крем в една чашка и го смесете с Нутелата.


Сглобете рулото върху домакинско фолио с което лесно ще го оформите и оставите в хладилник да стегне. Намажете от крема върху платката за рулото, подредете парченца банан по дължината. Сложете от крема с нутела и завийте рулото. След като се е е стегнало го развийте и намажете отвън с крем. Украсете по ваше желание, аз го направих с какао и бял шоколад.


Да Ви е сладко!


Ако ви е харесало това вкусно руло, споделете с бутоните под публикацията!



Погрижихме се за коремчето, а сега може да се погрижите и за кожата си ----->
http://daylong.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар