вторник, 22 март 2016 г.

Торта "Рошка"



Торта с горски плодове, пухкави блатове и плътен ванилово лимонов крем. Мнооого вкусна!


Необходимите продукти: 

-1 ч ч брашно от рожков, 1 ч ч брашно, 3/4 ч ч захар, 1 ч л сода, 3/4 ч л бакпулвер, 1 с л какао
- 3 жълтъка, 3/4 ч ч олио, 1/2 ч ч вода, 1 ч л ванилов екстракт, 3 с л прясно мляко
-3 белтъка, 3/4 ч ч захар


Смесете съставките от първият ред в купа. От вторият ред в друга купа. Смесете двете смеси на ръка. Разбийте белтъците със захарта на гъст крем и я добавете на части към сместа. Изсипете в форма за торта с диаметър 26см. Изпечете на 180 градуса до суха клечка. След като се охлади блата се разрязва на два по- тънки.


За крема: 1 л прясно мляко, 1 1/4 ч ч захар, 1 1/4 ч ч брашно,  3 яйца, 1 шушулка ванилия, 100 гр масло, 250 мл сметана, 1 лимонова кора.  
Сварете млякото добавете към него яйчената смес. Бъркайте непрекъснато докато се сгъсти. Още докато е горещо добавете маслото. Оставете да се охлади и добавете разбитата сметана.
Шоколадова сметана за измазването: 100 гр шоколад, 200 мл сметана.
За паниране препечени кокосови стърготини.
Плодове за гарниране (пресни ягоди, боровинки и малини), 1/2 ч ч сок от компот за сиропиране на блатовете.
За украса препечени филирани бадеми и бял шоколад.


Сглобяване: блат - сироп - крем - плодове - блат - сироп - шоколадова сметана. Оставя се в хладилник да стегне. Измазва се отстрани и се украсява по желание. 


Да Ви е сладко! 





Няма коментари:

Публикуване на коментар