четвъртък, 18 септември 2014 г.

Торта с ябълки и кисело мляко - Apple yogurt cake


Лесна вкусна торта с лек крем от заквасена сметана и кисело мляко.


Необходимите продукти: 8 яйца, 200 гр захар, 320 гр брашно, 3 с л какао, ванилия, 40 мл вода. Това са продукти за две големи платки. Тази торта може да направите и с една платка ако направите единия слой от изрязани парченца.


За крема: 400 мл заквасена сметана, 200 мл гъсто кисело мляко, 1 бурканче сладко от ябълки, 2 желатина.


За украса:200 мл сметана, карамел, какао.
За сиропа: 250 мл вода, 250 гр захар, 3 с л коняк.


Платките се приготвят по познатия начин за пандишпан. Разделете белтъци и жълтъци. Разбийте с 1/3 захар жълтъците и добавете водата. С 2/3 от захарта разбийте белтъците. Добавете брашното на части към жълтъка и накрая добавете белтъка. Може и обратно първо двете яйчни смеси и после брашното аз го правя така. Изсипете в тавичка с хартия и печете на 200 градуса за 12-15 минути. Охладете с хартията и изрежете с ринг кръгове.

Сметаната се смесва със сладкото, и киселото мляко. Желатина се разтваря и се добавя към сметаната.
За сиропа захарта и водата завират и като се стопи всичката захар се маха от котлона. Добавя се коняка.
Във формата се поставя изрязаната платка, леко се трампира. Излива се сметаната и отгоре се слага втората платка. Завива се и се оставя в хладилника за една нощ. 
Като стегне се украсява с разбита на гъст крем сметана с карамел. Украсете по ваше желание.


Да Ви е сладко!




Няма коментари:

Публикуване на коментар