вторник, 16 септември 2014 г.

Патладжани с два соса



Топ рецепта за патладжани. Мисля, че това ще се готви от сега нататък у дома като има патладжани.



Необходимите продукти: 5 патладжана обелени и нарязани на филийки.
Наръсете със сол и оставете да се отцеди черния сок от патладжаните. Намажете ги леко с олио и ги запечете на грил тиган. 


За първия сос: 3 чушки, 3 глави лук, 3 моркова, 400 мл доматен сок, ако ви се намира и малко магданоз ще стане супер.
Нарежете зеленчуците на не много ситно. Задушете ги като започнете от лука, после чушката и моркова. След като омекнат добавете доматения сок и оставете да поври. Внимавайте да не загорят ще придаде лош вид и аромат на ястието. 
За втория сос: 4 с л олио, сол, 3 с л брашно, около 300 мл вода.
Сложете олиото в тигана и загрейте, добавете брашното и бъркайте да се поизпържи и стане златно. Махнете от котлона и добавете водата наведнъж. бъркайте докато се хомогенизира и тогава върнете на котлона. Бъркайте докато се сгъсти. Ако ви се вижда гъсто добавете още малко вода. Посолете и соса е готов. 
За поръсване: 150 гр кашкавал "На баба" получи се уникално ястие с този супер кашкавал.


Подредете един ред от патладжана на дъното на тавичка залейте със зеленчуци. Отгоре пак патладжани и пак зеленчуци, така докато свършат.
Запечете ги за 40 минути на 180-200 градуса и залейте с бешамела. Запечете още 10 минути и поръсете с кашкавал. Оставете ястието във фурната, докато се разтопи кашкавала и леко се запече. 
Оставете леко да се охлади и нарежете на парченца. 



Да Ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар