петък, 12 септември 2014 г.

Шамбалъ


Една супер лесна рецепта за забързаната домакиня и за тези които не могат да ядат яйца. 

Необходимите продукти: 2 ч ч кисело мляко, 1 ч ч захар, 2 ч ч брашно, 2 ч ч грис, 1 ванилия, 2  1/2 ч л бакпулвер.
За сиропа : 3 ч ч вода, 3 ч ч захр, 2 с л лимонов сок.
Сложете захарта и водата да заврат, добавете лимоновия сок и сиропа е готов.


Смесете млякото и захарта и бъркайте да се разтопи. Прибавете останалите продукти и разбъркайте. Изсипете тестото в намазана с олио тавичка и заравнете. Нарисувайте с нож парченца и на всяко парченце сложете по един бадем. Печете на 200 градуса за около 30-40 минути до златисто.
Оставете да се охлади и залейте със сиропа.
След това оставете за няколко часа да попие добре сиропа. 

Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар