сряда, 9 април 2014 г.

Маково руло


Пролетно руло с мак и бадеми.


Необходимите продукти: 6 яйца, 70 гр брашно, 120 гр пудра захар, 1 ванилия, 60 гр маково семе, 40 грама бадемово брашно.
За крема:500 мл прясно мляко, 2 яйца, 5 с л захар, 80 гр бял шоколад, 5 с л захар, 1 желатин, 1 ванилия, 80 гр масло. 
Загрейте до кипване млякото, разбийте яйцата със захарта и добавете брашното и ванилията. Сипете малко мляко в яйцата разбъркайте добре и изсипете цялата смес при млякото. Върнете на котлона и варете като бъркайте непрекъснато, получава се гъст крем. Свалете от котлона и добавете маслото и бъркайте докато се поеме. Сложете и шоколада на парченца, разбъркайте и добавете предварително накиснатия желатин. Разбъркайте добре и оставете да се охлади и леко стегне.
За намазване:1 бурканче сладко от смокини, 1 банан. 
За глазура:100 гр черен шоколад, 1 ч л глюкоза, фондан.


Разбийте белтъците с 2 супени лъжици пудра захар, гъст сняг. Разбийте жълтъците с останалата захар и добавете брашното и маковото семе. Добавете и ванилията и бадемите към жълтъците. Вземете 1 /4 от белтъците и ги прибавете към жълтъците, разбъркайте с шпатула. постепенно смесете всичките белтъци като бъркате внимателно да не спадне сместа. Изсипете в тавичка с хартия на дъното и печете на 180 градуса до суха клечка. 
Извадете и навийте с хартията докато е топло за да се извие тестото и след това да не се начупи. След 7-8 минути го развийте и махнете хартията. Намажете с сладко по желание, аз използвах смокиново сладко което разбих с пасатор. Този вариант за мазане на блатове го правя вече няколко пъти и много ми харесва. Подредете парченцата банан и намажете с крем. Завийте с домакинско фолио, за да не изтече крема и оставете в хладилник за няколко часа. 
Махнете фолиото и украсете рулото по ваше желание.     


Да Ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар