сряда, 16 април 2014 г.

Великденски хрупкави сладки



Обещавам и изпълнявам! Това е моята нова изненада за празничната трапеза.


Великден е толкова пролетен, шарен и вълнуващ, защо да не си го направим още по-красив.


Необходими продукти:  175 гр брашно, 50 гр сусамово брашно ( може и от бадеми), 30 гр смлени ситно кайсиеви  ядки 150 гр пудра захар , 1 яйце, 100 гр масло, 1 с л коняк , 1 ванилия.


Препечете леко брашното, добавете и лешниците ситно смлени да се запекат лекичко. Оставете да се охлади брашното. Омесете тестото и ако е необходимо добавете още малко брашно. Оставете да се охлади 30 минути в хладилник. Разточете върху хартия кора с дебелина 5 мм и изрежете бисквиткитe внимателно. Печете на 170 градуса, не препичайте, защото брашното е вече препечено. Оставете да се охладят и украсете по ваше желание. С фондан или белтъчна глазура, а защо не и с шоколад.


Да Ви е сладко!




Няма коментари:

Публикуване на коментар