събота, 8 декември 2018 г.

Кокосово руло с малини




Тази сутрин получих прекрасен подарък  от Белун и бързам да ви се похваля с него и със светкавичната ми идея за едно великолепно руло. Толкова бързо организиране на кухнята и снимачната площадка не съм имала скоро.



Реших да изпробвам кокосовата паста първа, защото само нея не съм опитвала до сега. Пък и преди съм ви казвала колко много обича моята щерка кокосови неща. Та така с един куршум два заека.
Всички си представят, че кокосовите продукти са бели. Да ама има и кафеви. Кокосовата захар е кафява и придава страхотен цвят и аромат различен от този на кокосовите стърготини и пресния кокос.


Необходимите продукти: 3 яйца, 90 гр кокосова захар, 70 гр брашно, 20 гр кокосово брашно1/2 бакпулвер, 20 гр кокосова паста Белун, 1 ванилия, 2 с л вода, 1 с л кокосово масло.
За крема: 250 гр маскарпоне, 120 мл сметана, 3 с л кокосова паста, 100 гр бял шоколад.
За гарниране малини, препечени кокосови стърготини, кора от лайм.


  Разбийте хубаво яйцата със захарта на крем. 

  

Добавете пресятото брашно с ванилията и бакпулвера. Затоплете леко кокосовото масло и сложете пастата към него. Тази стъпка ще улесни работата ви защото маслото много бързо стяга ако го сложите в студените яйца. Добавете кокосовата паста и кокосовото масло. Разбъркайте добре и изсипете върху хартия за печене. Размажете и заравнете добре със сладкарска шпатула. 



Сложете в плоска тавичка и Печете на 180 градуса за около 10 минути( наблудавайте го ако крайчето започва да зачервява значи сте близо до готовност.
Извадете платката и веднага я навийте на руло с хартията. Оставете за няколко минути да се охлади. 

През това време си пригответе крема. За него не ви трябва миксер, много е лесен и супер вкусен. Сложете в купа маскарпонето и няколко лъжици течна сметана, разбъркайте добре с шпатула да се хомогенизира. Добавете още няколко лъжици сметана и разбркайте. Сложете остатъка от сметаната в касерола на котлона да се затопли без да завира. Отстранете от котлона  и добавете кокосовата паста и белия шоколад на парченца. Разбъркайте докато се хомогенизира.
Прибавете половината към маскарпонето и разбъркайте интензивно, защото кокосовата паста стяга бързо. След това добавете и втората половина и отново разбъркайте. Готово имате много вкусен и лесен за работа крем. 

Отделете хартията поставете я под платката и леко намажете с захарен сироп или сок от светло сладко. 
Отгоре намажете обилно с крем, (оставете си от крема за отгоре) поръсете с натрошени малини и настъргана кора от лайм. Нарочно троша малините, обичам да са на малки парченца.




Навийте рулото и измажете и отвън. Поръсете с кора от лайм, а отстрани панирайте с препечени кокосови стърготини. 



Украсете с цели малини и поднесете с усмивка!
Аз си резнах крайчетата и ги хапнах още преди снимките, не се издържа на аромата казвам ви, а комбинацията с малини е просто супер!


Да Ви е сладко!




Ако Ви е харесала моята идея, направете сои вкусно руло и споделете с бутоните под публикацията! Благодаря Ви предварително!


Ако се чудите къде да намерите кокосова паста, вижте тук ----->  http://belun.eu/produkt/kokosova-pasta/

Дар от ангели е тази паста! Възползвайте се и я опитайте!



Ако искате първи да научавате за новите ми рецепти може да харесате страничката ми във фейсбук и да последвате блога ми.


Няма коментари:

Публикуване на коментар