неделя, 18 март 2018 г.

Торта "Уикенд"



Лесна торта с много нежен вкус, струва си да се пробва. Нямах намерение дори да правя пост за тази торта, но стана вкусна и различна, та си промених мнението. 


Необходимите продукти: 2 яйца, 200 гр захар, 100 мл олио, 200 мл прясно мляко, 1 ч ч квас, 1 1/2 ч л сода, 1 ч л ванилова захар натурална, 3 с л тахан от тиквени семки, 3 с л меласа, 3 с л кайсиево сладко, 2 ч ч брашно тип 650, щипка сол.


За крема: 125 гр сирене филаделфия, 1 консерва кондензирано мляко, 250 мл млечна сметана, 8 гр желатин (4 листчета) 1 ч л натурална ванилова захар.
Смесете сиренето с млякото и разбитата сметана. Добавете ванилията. Потопете желатиновите листчета в студена вода, след 5 минути отстранете водата и стопете желатина на водна баня. Когато е напълно разтопен го добавете към крема при непрекъснато бъркане. Внимавайте ако не сте бързи може да стане на парцалчета.



Плодове между блатовете може да сложите всякакви каквито обичате, аз сложих 10 големи ягоди.


Разбийте яйцата със захарта на крем. Смесете тахана с меласата и сладкото, добавете олиото, млякото и разбъркайте. Смесете със яйцата, добавете кваса и разбъркайте. Накрая добавете и брашното смесено с ваниловата захар, солта и содата. Разбъркайте внимателно и изсипете във форма за печене с подвижен борд. За още по-лесно изваждане сложете хартия на дъното. Печете на 170 градуса до суха клечка. Охладете напълно и разрежете на два или три блата както на вас ви харесва. Ако не я правех за нас може би щях да я резна на три. 
Сложете единия блат в тортена чиния. Сложете ринг около него и изсипете 1/2 от крема. Сложете втория блат и останалия крем върху него. Заравнете и оставете в хладилник за 4 часа. Махнете ринга и измажете с разбит бял ганаш. 
Панирайте с препечени филирани бадеми и украсете по ваше желание. 


И така, това е моята лесна и пълна с вкусове торта. Нежна е и можете да експериментирате с различни аромати, сладка и тахани. 


Да Ви е сладко!


Ако сте харесали рецептата споделете с бутоните под публикацията в любимата си мрежа.
Аз чакам гости на кафенце с торта 😉








За всички, 

които не са чели предните ми постове :) 

Трябва да ви се похваля и аз като малките деца... ама много съм щастлива, отново съм номинирана тази година за наградите на Блоговодител. Номинирана съм в четири категории, което прави още по-голямо моето щастие,"Топло от кухнята", "Сладко удоволствие", "Жител на света" и "С аромат на ванилия". Сега ако желаете може да се включите в гласуването за наградите на публиката, и да гласувате за "САМО ЗА ГЛАДНИ", за един от вас ще има и награда! Гласувайте ТУК:https://kulinarninagradi.com/ Благодаря Ви предварително!





Няма коментари:

Публикуване на коментар