неделя, 2 април 2017 г.

Скумрия на тиган с риган и розмарин



Като гледам по цял ден 24 kitchen мъжа ми ще не ще гледа с мен. И като му влезе някоя идея в главата и не ме оставя на мира доакто не го сготвим. Така се получи и стази рецепта на Джейми Оливър. 

Необходимите продукти: 2-3 риби скумрия, 2-3 скилидки чесън, риган, розмарин, зехтин, сол, черен пипер.

За гарнитурата: 1 ч ч киноа, 2-3 домата, 1/2 ч ч сурово кашу, лимон, сол.


Почистената риба се нарязва леко на няколко места и се посолява, слага се в загрят тиган и се пече. Като я обърнете сложете в тигана и чесъна, кашуто и подправките. Ако започне да прегаря чесъна го отстранете. 

Сложете киноата в тенджера и я варете за 10 минути. Отцедете я и я овкусете с лимонов сок, сол и зехтин. Поставете я в средата на дълго плато. Покрая сложете нарязаните на кубчета домати и запеченото кашу. Сложете рибата върху киноата и сервирайте. 



Да Ви е сладко!

Ако Ви е харесала идеята направете си я и споделете с бутоните под публикацията.

Тази година отново съм номинирана за най-добър блог в категория Сладко удоволтвие можете да гласувате за моя блог ако ви допада. Предварително благодаря на всички, които ще ме подкрепят, за да дадете гласа си ще трябва да се регистрирате или да влезете чрез фейсбук профила си, след това може да гласувате за всички категории. Организаторите са подготвили изненада за някой гласувал във всички категории, аз ви пожелавам успех

2 коментара:

  1. Обичам много скумрия, но досега само на скара мога да я ям. ще взема да се пробвам обаче с тази рецепта, дано ми разшири хоризонта! изглежда много вкусно. Поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Стана много добре особено в комбинация с тази гарнитура. Аз си добавих кашуто от мен, то пък така ми хареса, че сега ще си слагам тук-там в салатите с киноя и на зелена салата върви. Хубав ден!

      Изтриване