събота, 22 април 2017 г.

Торта 2 в 1 вариант II


Отново торта от две рецепти, много съм доволна от резултата, ако ви хареса просто си я направете няма да съжалявате.


Малко приказки преди да споделя какво точно комбинирах, тези малки шоколадови пеперудки и слъчица отдавна си чакаха реда да влезат в употреба. Сега толкова ми се искаше бързо да споделя тортата че даже не ми се мислеше специална укрса, въпреки че го заслужава повсички параграфи. Но за домашна употреба може и семпла украса.


Много подходяща за неделна вкусотия, защото се прави лесно и може да почерпите поне 20 човека. Така че ако чакате гости направете си я.


Отново Спаначена и торта Блян в едно.


Този път блатовете са и от двете торти, като в спаначеният добавих лимонови корички. Едната половина от шоколадовият блат я оставих за друга торта иначе щеше да стане гигант.
Крема е на спаначената торта, с малки промени, добавени са и повечко ягоди в плънката. Панирана е с трохи от блата на торта Блян. Сиропирана е леко с прясно мляко подсладено с мед. 


И така тортоправенето е нещо което ме зарежда с толкова много позитивна енергия, че с всяка следваща се чудя какво правя още в областа на дермокозметиката, лекарствата и тн. 



Необходимите подукти за кафевият блат: 3 яйца, 200 мл заквасена сметана, 300 мл тъмна бира, 100 мл олио, 2 ч ч брашно, 1 1/4 ч ч захар, 2/3 ч ч какао, 1/3 ч ч брашно от рошков, 1 ванилия, 2 1/2 ч л бакпулвер, 1/2 ч л сода.

Смесете всички сухи съставки в купа. Разбийте яйцата в друга купа добавете олиото и сметаната. После на части добавете сухите съставки, бъркайте с телена бъркалка, не ви трябва миксер тук. Накрая добавете и бирата. Разбъркайте внимателно и изсипете във форма за торта с подвижен борд. Дозата е достатъчна за диаметър 24 см. Печете на 170 градуса до суха клечка. След като е напълно охладен блата се реже на две хоризонтално, ако се е получил издут в средата може да отстраните капачето и да си го хапнете, а в случая аз го използвах за панировка.


Необходимите продукти за спаначеният блат: 4 яйца, 200 гр замразен спанак, 2 ч ч брашно, 2 ч ч захар, 1 ч ч олио, 1 бр бакпулвер, 1 ванилия.

Сиропиране: подсладено с мед прясно мляко.

Разбийте яйцата със захарта на крем. Изстискайте спанака и го пасирайте с олиото. добавете го към яйцата и след това на части прибавете брашното смесено с бакпулвера и ванилията. След като сместа стане еднородна изсипете във форма с подвижен борд с диаметър 24 см. Може да изпечете и в три отделни тавички. Аз лично разрязах блата на три и се получи много добре. Печете на 175 градуса до суха клечка. 
След като извадите оставете да се охлади напълно и чак след това разрежете.


За крема: 400 грама маскарпоне, 300 мл сметана, 250 гр кондензирано мляко, кората на 1 лимон. 

Разтопете шоколада на водна баня. Отстранете от топлината и добавете сметаната. Разбъркайте докато стане гладка и лъскава смес. Оставете да се охлади. Разбийте леко маскарпонето, добавете кондензираното мляко и кората от лимон. След това добавете и сметаната.


След като сте приготвили всичко, блатовете са охладени и крема е готов, може да сглобите тортата по ваше желание с два зелени блата или с два кафеви. Ако искате много висока торта сложете и четерите като ги редувате.


Да Ви е сладко!


Подсладете се и споделете с бутоните под публикацията, за да се насладят повече хора на това сладко удоволствие!





година отново съм номинирана за най-добър блог в категория Сладко удоволтвие можете да гласувате за моя блог ако ви допада. Предварително благодаря на всички, които ще ме подкрепят, за да дадете гласа си ще трябва да се регистрирате или да влезете чрез фейсбук профила си, след това може да гласувате за всички категории. Организаторите са подготвили изненада за някой гласувал във всички категории, аз ви пожелавам успех


ПП. Ако съм забравила да напиша нещо сигнализирайте, бързам да ви я покажа :)

2 коментара:

  1. Чудесна е, Любче! Пролетна фантазия от вкус и цвят! Поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Измишльотините ми нямат край :) ама тази е много приятна, лека и можеш да ометеш 2-3 парчета без да се усетиш.

      Изтриване