понеделник, 3 април 2017 г.

Шоколадов кекс с меласа и бира



Една страхотна комбинация от аромати и вкусове в този кекс.Трябва ви само две купи и една бъркалка, не ви е необходим миксер. 



Необходимите продукти: 2 ч ч брашно, 3 яйца, 1 ч ч захар, 100 мл меласа, 100 мл олио, 120 мл тъмна бира, 150 мл кисело мляко, 2 ч л бакпулвер, 1 ч л сода, 1 щ сол, 1 ванилия, 1/2 ч ч какако, 1/4ч ч брашно от рошков, 50 гр бадемово брашно .



Пригответе си форма за печене намазана с масло и поръсена с брашно. Загрейте фурната на 180 градуса. Аз лично включвам фурната и докато разбъркам всичко тя още не е достигнала градусите, но няма значение, всичко се получава много добре.




Смесете всички сухи съставки в купа, в друга разбийте всички течни съставки. Изсипете течните съставки при сухите и разбъркайте до хомогенност без да бъркате продължително.


Изсипете сместа във формичката и леко заравнете. Сложете във фурната и печете около 45 минути или до суха клечка.
Като е готов го оставете за 5 минути в отворена фурна и след това извадете. След още 5 минути обърнете върху решетка и оставете да се охлади. Залейте с глазура и украсете по желание с каквото ви харесва. 
Аз предпочитам да гарнирам с шоколад, но този път е глазура: вода, лимонов сок, пудра захар, разбърках до желаната гъстота. 

Да Ви е сладко! 
Ако Ви е харесала идеята за кекса направете си я и споделете с бутоните под публикацията.



Тази година отново съм номинирана за най-добър блог в категория Сладко удоволтвие можете да гласувате за моя блог ако ви допада. Предварително благодаря на всички, които ще ме подкрепят, за да дадете гласа си ще трябва да се регистрирате или да влезете чрез фейсбук профила си, след това може да гласувате за всички категории. Организаторите са подготвили изненада за някой гласувал във всички категории, аз ви пожелавам успех

Няма коментари:

Публикуване на коментар