вторник, 20 септември 2016 г.

Сладкиш с конфитюр



Мили приятели и читетели на блога ми, от днес стартирам нова рубрика в блога за начинаещи готвачи, сладкари и пекари -"Кухня за начинаещи". Тъй като моето пораснало момче вече не е при мен и няма как да похапва това, което правя реших, че ще е много нечестно, ако го дразня с вкусотии от далеч. Затова ще правя лесни за приготвяне рецепти и ще се постарая да ги обяснявам по-подробно. Така ако не го мързи ще може да си приготви нещо вкусно и да се почувства у дома. Нека всички студенти и пораснали деца, които са се отделили от мама и тати да имат възможност четейки тук да си приготвят домашно, вкусно и по-евтино меню.  


Най-лесният сладкиш, който може да си направи всеки начинаещ. 


Необходимите продукти: 1 ч ч мармалад от сини сливи, 1 ч ч вода, 2 яйца, 1 ч ч захар, 1 ванилия, 1о гр бакпулвер, 3 с л олио(аз мисля че може да се увеличи олиотоще стане още по-добре), 2 ч ч брашно. 
Пожелание може да добавите орехови ядки, настъргани или натрошени.


Загрейте фурната на 180 градуса.
Разбийте захарта и яйцата на крем. Добавете олиото и след него водата. Смесете брашното с бакпулвера и ванилията и ги прибавете на части. Накрая добавете и мармалада. Печете в тавичка с хартия на дъното за по-лесно изваждане. Извадете и оставете да се охлади, поръсете с пудра захар по желание.  Можете да хапвате сладкиша в компанията на кафе, чай, сок или кисело мляко. 


Да Ви е сладко!


Ако сте се престрашили да си приготвите това сладкишче няма да съжалявате. Споделете с бутоните под публикацията.



Не се страхувайте да се изцапате с брашно, щом има захар все ще се получи сладко.  :)

4 коментара:

  1. Много, много мила идея! Ако приемаш предложения и не ти е проблем - можеш да добавяш и снимки от самия процес на приготвяне, за да се вижда как изглежда нещото преди да се изпече и да е сигурен "начинаешият", че е в правилната посока! Чакаме следващите ти предложения!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще го направя със сигурност с някои по-завъртяни рецепти :)

      Изтриване
  2. Любче, как имам нужда сега от такива простички рецепти, които не изискват много врътка в кухнята! Записвам си го да ми епод ръка! Представям си как ухае! Поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря за милите думи, радвам се че съм полезна, надявам се да ти хареса като го приготвиш. Аз много си обичам плодовите сладкиши и честичко си ги приготвям. Хубав ден!

    ОтговорИзтриване